چربی و شیرینی جات

» مقدمهoils_1_

مواد غذایی در این گروه شامل کره، مارگارین، سس سالاد، مایونز، روغن مایع، چربی حیوانی و انواع آجیل می  باشد و به دلیل دارا بودن مقادیر مشابهی کالری و چربی، در یک گروه طبقه بندی می  شوند. به غیر از آجیل، بقیه مواد این گروه حاوی میزان اندکی پروتئین و کربوهیدرات نیز هستند. با وجود این که چربی ها به عنوان موادی مضر برای سلامتی شناخته می  شود، اما چربی ها برای بدن ضروری هستند.بدن ما روزانه، به میزان معینی چربی احتیاج دارد. اما باید بدانیم که چه نوع و چه میزان چربی مصرف کنیم.
چربی ها بر اساس نوع چربی موجود در آنها به سه گروه تقسیم می  شوند: یک غیر اشباع، چند غیر اشباع، اشباع و ترانس. مصرف کمتر چربی های یک غیر اشباع و چند غیر اشباع بر سلامتی تأثیر مثبت دارد. مصرف چربی های اشباع با بیماری های قلبی و سرطان در ارتباط است. در مقابل چربی های ترانس و اشباع، خطر بیماریهای قلبی را افزایش می  دهد.

شیرینی ها نیز شامل انواع کیک ها، بیسکوییت ها، دسرها و ... است که در تهیه آن ها از شکر استفاده شده است. توجه داشته باشید که مصرف مواد غذایی موجود در این گروه را، که در راس هرم قرار دارد، را باید به حداقل برسانید. 

» یک سروینگ از گروه چربی ها

یک سروینگ از گروه چربی ها، حاوی 45 کالری و 5 گرم چربی می  باشد. نمونه هایی از یک سروینگ از چربی های یک غیر اشباع و چند غیر اشباع عبارتند از:

  • 1 قاشق چای خوری مارگارین
  • 1 قاشق چای خوری مایونز
  • 1 قاشق چای خوری مایونز کم چرب
  • 1 قاشق چای خوری روغن مایع (ذرت، کانولا، گیاهی)
  • 6 عدد بادام
  • 10 عدد بادام زمینی

نمونه هایی از یک سروینگ از چربی های اشباع عبارتند از:

  • 1 قاشق چای خوری کره
  • 1 قاشق چای خوری چربی حیوانی
  • 1 قاشق غذا خوری پنیر خامه ای

» نکاتی در رابطه با چگونگی مصرف چربی ها

  • سعی کنید که بیشتر از مواد غذایی که حاوی چربی های چند غیر اشباع و یک غیر اشباع هستند مصرف کنید.
  • اگر موادی مثل کره بادام زمینی به مقدار کم مصرف شوند، جزء چربی ها حساب می  شوند ولی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، مانند گوشت های پرچربی محاسبه می  شوند.
  • همه چربی ها کالری زیادی دارند. برای حفظ تندرستی، میزان مصرف آنها را محدود کنید.
  • آجیل و دانه ها (مثل کنجد) مقدار کمی فیبر، پروتئین و منیزیم دارند.
  • اگر نگران افزایش فشار خون هستید، چربی های بدون نمک (مثل بادام زمینی بدون نمک) را انتخاب کنید تا مصرف سدیم را کاهش دهید.

» منابع: