لبنیات

 

» مقدمه

milk_1_مواد غذایی که در این گروه جای می گیرند عبارتند از: شیر، ماست و فرآورده های مرتبط با شیر. این مواد غذایی حاوی میزان مشابهی کربوهیدرات و چربی هستند. می توان گفت تمام مواد غذایی که از شیر تشکیل شده اند و حاوی کلسیم هستند در این گروه قرار می گیرند، با این حال موادی که از شیر تشکیل شده اند ولی میزان اندکی کلسیم دارند، مثل خامه، پنیر خامه ای و کره، در این گروه قرار نمی گیرند. اکثر مواد غذایی در این گروه معمولاً از نظر میزان کربوهیدرات و پروتئین مشابهند، ولی میزان چربی آنها با توجه به نوع محصول متفاوت است.

 

» یک سروینگ از گروه لبنیات

یک سروینگ از مواد غذایی این گروه معمولاً حاوی 12 گرم کربوهیدرات و 8 گرم پروتئین می باشد ولی میزان چربی و کالری آنها متغیر است. برای مثال، یک لیوان شیر بدون چربی حدوداً حاوی 90 کالری بوده و چربی ندارد، در صورتی که یک لیوان شیر معمولی حدوداً حاوی 150 کالری و 8 گرم چربی است. برای آگاهی یافتن از میزان کالری و چربی موجود در لبنیات، در هنگام خرید، برچسب ارزش غذایی مندرج بر روی بسته بندی را مطالعه نمایید.

نمونه هایی از یک سروینگ گروه لبنیات عبارتند از:

  •  1 لیوان شیر( بدون چربی، % 0.5 ، %1 ، %2 و شیر معمولی )
  •  1 لیوان شیر سویا( کم چرب یا بدون چربی )
  •  3/2 لیوان ماست( طعمدار یا ساده )
  • 4/3 لیوان ماست کم چرب

 

» نکاتی در رابطه با چگونگی مصرف لبنیات

  • سعی کنید بیشتر از لبنیات بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید زیرا این مواد حاوی میزان بسیار اندکی چربی و کالری هستند
  •  در هنگام خرید به برچسب ارزش غذایی مندرج بر روی بسته بندی ماست ها توجه کنید زیرا ظروف بسته بندی انواع ماست ها متفاوتند. میزان کالری آنها نیز با یکدیگر متفاوت است، زیرا برخی شرکت ها به محصولات خود مواد دیگری همچون اسانس،شیرین کننده های مصنوعی و یا میوه اضافه می کنند
  •  در صورت اطلاع نداشتن از سروینگ لبنیات موجود در یک غذا، برچسب ارزش غذایی مندرج بر روی بسته بندی را مطاالعه نمایید
  •  در صورت استفاده از محصولاتی همچون شیرهای طعمدار، شیر کاکائو و دسرهایی همچون پودینگ، که حاوی شکر هستند، باید در هنگام شمارش کربوهیدرات ها، آنها را جزو کربوهیدرات مصرفی تان حساب کنید

 

» منابع: