سبزی ها

  • مقدمه
  • یک سروینگ از گروه سبزیجات
  • نکاتی در رابطه با چگونگی مصرف سبزیجات

» مقدمه

vegetables_1_مواد غذایی موجود در این گروه شامل سبزیجاتی است که حاوی میزان اندکی کالری، کربوهیدرات و پروتئین بوده وبه سبزیجات غیر نشاسته ای معروفند. این گروه شامل اشکال مختلف سبزیجات از جمله سبزیجات تازه، منجمد و سبزیجات کنسرو شده می شوند.
سبزیجات غیر نشاسته ای منبعی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند.علاوه بر این سبزیجات حاوی میزان اندکی کالری و چربی بوده و بهترین منبع فیبر به حساب می آیند. به این دلیل که این سبزیجات کربوهیدرات کمتری نسبت به میوه جات دارند، سروینگ آنها نیز بزرگتر است.

» انواع سبزیجات

سبزیجات به پنج گروه اصلی تقسیم می شوند. این 5 گروه عبارتند از:

  1. سبزیجات سبز رنگ (مثل کاهو، کلم بروکلی، اسفناج، کلم و...)
  2. سبزیجات نارنجی رنگ (مثل مغز گردو، هویج، کدو حلوایی و...)
  3. حبوبات خشک (مثل لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی،لوبیا سفید، دانه سویا، نخود، عدس و...)
  4. سبزیجات نشاسته ای (مثل ذرت، لوبیا سبز، نخود سبز، سیب زمینی)
  5. دیگر سبزیجات (انواع کاهو، انواع کلم، خیار، بادنجان، کرفس، فلفل دلمه ای، قارچ، پیاز، گوجه، شلغم، چغندر و...)

» یک سروینگ از گروه سبزیجات

یک سروینگ از گروه سبزیجات حاوی 25 کالری، 2 گرم کربوهیدرات و 5 گرم پروتئین می باشد.

» منابع: